fish2048, do sprawdzenia przełącznik. Żeby go wyjąć trzeba wyjąć cały ten górny schowek ( półeczkę w MINT-cie ) razem z nawiewami ( trzeba delikatnie podważyć całość do góry - trzyma się na kilku zatrzaskach ). Potem odpinasz wtyczkę od przełącznika, wyciągasz przełącznik na wierzch, rozbierasz go i sprawdzasz czy wszystko jest OK. Wewnątrz nie ma elektroniki ( przynajmniej tak wynika ze schematu ) jest tylko podświetlenie i styk zwierający. Do przełącznika dochodzą 4 przewody: dwa brązowe ( oba to masy ), zielono-czerwony to podświetlenie i brązowo-czerwony to styk włącznika awaryjnych. Te dwukolorowe przewody idą bezpośrednio do układu wykonawczego centralnej elektryki nad nogami kierowcy ( złącze oznaczone jako "G", ziel-czer pin 2 i brąz-czer pin 9 ).
Zaparowane, wręcz mokre szyby w OI 1,9 TDI kombi climatronic
Zwiń
X
-
Zaparowane, wręcz mokre szyby w OI 1,9 TDI kombi climatronic
Od jakiegoś czasu mam nieustanny problem z mokrymi szybami. Przeczytałem gdzieś na forum, że pomoże mi wymiana filtra przeciwpyłkowego. Wymieniłem go na jesieni pomogło na dwa dni. W tej chwili kupiłem z węglem i chciałem go wymienić, ale kolega powiedział mi, że on w zimie jeździ bez filtra, bo nie ma pyłków. Wyciągnąłem stary filtr na ramkę założyłem pończochę i przez dwa dni jeżdżę bez filtra, no i bez zmian szyby jak były mokre tak są nadal. Jeździłem na klimie auto, następnie na ustawianej manualnie na dużym nadmuchu na przednią szybę z różną temperaturą, następnie z zamkniętym obiegiem i we wszystkich przypadkach jest podobnie – woda czasami wręcz cieknie po przedniej szybie, a boczne muszę non stop przecierać. Bardzo proszę o pomoc, może popełniam jakiś prosty błąd.Zbychu z Gliwic
-
-
A w srodku woda z dywanikow to odparowala?? Czy nasiakla w dywany.
Jak w srodku bedzie wilgosc to szyby beda parowac. Ja to robie tak, ze jak jade gdzies dalej to wlaczam ogrzewanie mocniej co jakis czas przewietrze auto otwierajac szyby i problemu nie ma.
Mozna jeszcze zrobic inaczej, zamiast klimy na auto, dac nadmuch na szybe i tylko zmienic szybkosc dmuchawy.
Komentarz
-
-
barmanek,
- filtr kabinowy do wymiany
- PORZĄDNE odkurzanie auta i mycie szyb
- pod dywaniki gazety żeby wilgoć wchłonęła a jak możesz to jeżdzij narazie tylko z dywanikiem kierowcy resztę wyjmij na czas suszenia
- jak możesz postaw auto w ciepłym garażu z otwartymi drzwiami żeby wyschło
- sprawdż czy Ci nic nie przecieka np przez uszkodzoną folię na drzwiach pod tapicerką
Komentarz
-
-
Re: Zaparowane, wręcz mokre szyby w OI 1,9 TDI kombi climatr
Sprawdź pod Vagiem czy Climatronic wskazuje jakieś błędy, Mógł paść serwomechanizm od klapy obiegu zamkniętego. Na VAGu powinien być wtedy błąd: 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) , 37-00 - Faulty
Było o tym w wątku: http://forum.octaviaclub....6&highlight=v71
Jak nie masz Vaga to możesz obieg wewnętrzny sprawdzić następująco:
- obroty wentylatora na max
- włączasz/wyłączasz obieg zamknięty i nasłuchujesz czy pracuje klapa obiegu zamkniętego - zmienia się odgłos z nadmuchu
Komentarz
-
-
Wczoraj w nieogrzewanym garażu zostawiłem na noc otwarte wszystkie okna - dzisiaj było zdecydowanie lepiej. Drogę do pracy około 50 km przejechałem na auto w climatroniku 22 stopmie C z mimimalnie opuszczoną szybą. A w drzwach mam folię - demontowana była kiedyś tapicerka w związku z wymianą mikrowyłącznika. I właśnie mam pytanie: jak sprawdzić czy nic nie przecieka?Zbychu z Gliwic
Komentarz
-
-
barmanek, Polej drzwi-szyby od góry (tak jak pada deszcz) i otwórz drzwi i zobacz czy cieknie Ci na próg, tapicerkę dywaniki. jeśli stoi tam woda to wiadomo folia do podklejenia :wink: a z tym zaparowaniem to wyjmij jeszcze te wszystkie dywaniki zostawiaj otwarte auto na noc i jak jedziesz to ogrzewanie na max i dmuchawa też uchyl lekko szybę ok 10cm i tekimi krokami auto powoli ci sie osuszy :wink:
Komentarz
-
-
barmanek, klima się nie włącza w niskich temperaturach , poniżej 4st.
patrzyłeś w końcu czy wykładzinę masz mokrą :?:
sprawdzałeś jak ktoś radził obieg wewnętrzny czy Ci chodzi :?:Zamieszczone przez barmanekże on
w zimie jeździ bez filtra, bo nie ma pyłków
kurzu też niema , latającej w powietrzu soli też nie , bardzo mądrze Ci kolega radzi :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez barmanekzałożyłem pończochę i przez dwa dni jeżdżę bez filtra, no i bez zmian szyby jak były mokre tak są nadal
weź chłopie załóż filtr :roll: to nie polonezO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
tez mialem przez pewien czas problemy z parowaniem, glownie tylnych bocznych szyb oraz tych z bagażnika, znalazlem sposob, ktory dziala u mnie:
- nawiew na przednia szybę + nawiew z przednich kratek;
- kratki boczne skierowane w strone bocznych szyb, lekko do góry;
- kratki środkowe skierowane w przód lekko w gore;
- temp 18 stopni i dmuchawa na polowe mocy (wg wskaznika)
... tak jak mowie, u mnie po kilku kilometrach nie ma problemu (a zdarza sie on, gdy pada deszcz)...
mam kombi+climatronik
Komentarz
-
Komentarz